napad-na-gandzyuk-sud-vzyav-pid-vartu-pyatogo-pidozryuvanogo

Напад на Гандзюк: суд взяв під варту п'ятого підозрюваного

 • 10435 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою п'ятому підозрюваному у нападі на активістку Катерину Гандзюк у вигляді тримання під вартою. Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін у Facebоok, передає УНН.

"Судом обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою п'ятому учаснику нападу на Катерину Гандзюк. Під час скоєння злочину він також отримав значний опік частин свого тіла", - написав Аброськін.

За його словами, підозрюваний - 23-річний житель Житомирської області. Чоловік брав участь у бойових діях на Донбасі з першого дня від їх початку.

"Дуже прикро, що цього хлопця, як і трьох інших патріотично налаштованих, використала для скоєння жахливого злочину та людина, яка під час військових дій була для них командиром, якій вони повністю довіряли свої життя", - зазначив перший заступник очільника Нацполіції.

Аброськін також повідомив, що злочинним угрупованням керував 41-річний мешканець Херсонської області, колишній учасник АТО, який "останній час займався громадською діяльністю та є засновником місцевої організації учасників АТО".

"Він використав свій авторитет та задіяв для скоєння злочину своїх молодших бойових побратимів, мешканців Житомирської та Хмельницької областей. Слідчі дії та оперативно-розшукові заходи продовжуються, роль кожного учасника цієї групи буде встановлена в ході проведення повного розслідування, а крапку поставить суд", - зазначив Аброськін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Гандзюк: четверо підозрюваних визнали свою провину

Як уточнили УНН у прес-службі прокуратури Херсонської області Херсонський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Нагадаємо, трьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту, ще одному - цілодобовий домашній арешт.

Ще одного підозрюваного, Миколу Новікова, відпустили з-під варти. Органи досудового розслідування припинили кримінальне провадження стосовно нього.

Як повідомляв УНН, напад на Гандзюк стався 31 липня: жінку облили невідомою речовиною у Херсоні. Гандзюк зазнала хімічних опіків понад 30% тіла. Кримінальне провадження за фактом вчинення замаху на активістку передали до центрального апарату Служби безпеки України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП