naperedodni-viboriv-deputati-virishili-vvesti-administrativnu-vidpovidalnist-za-naklep

Напередодні виборів депутати вирішили ввести адміністративну відповідальність за наклеп

 • 9044 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає введення адміністративної відповідальності за поширення наклепу стосовно суб'єкта виборчого процесу, повідомляє УНН з посиланням на сайт ВР.

Формально законодавча ініціатива називається "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства".

Її автори - екс-регіонали, члени групи "Відродження" Дмитро Святаш, Валерій Писаренко, Володимир Мисик, позафракційний Анатолій Денисенко та представник "Оппоблоку" Дмитро Шенцев. Примітно, що всі співавтори законопроекту мажоритарники за харківськими округами. Свою ініціативу вони аргументують так:

"Вибори відіграють визначальну роль у формуванні політичної еліти суспільства. Саме за допомогою виборів відбувається процес селекції політичних лідерів - громадяни наділяють владними повноваженнями осіб, яким вони довіряють визначати основні напрямки зовнішньої і внутрішньої політики держави, вважають гідними здійснювати керівні функції".

І серед іншого пропонують введення адміністративної відповідальності за поширення недостовірних або наклепницьких відомостей про суб'єкта виборчого процесу, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку.

Нагадаємо, у партії "Відродження" відмовилися коментувати можливу причетність народного депутата Дмитра Святаша до подвійного вбивства.

Українські Національні Новини

Політика