nardepa-svyatasha-nazvali-rizikovanim-pozichalnikom

Нардепа Святаша назвали ризикованим позичальником

 • 11167 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Народний депутат від групи "Відродження" Дмитро Святаш, ймовірно, більше не зможе отримати кредит у жодному із українських банків. Таку думку у коментарі УНН висловив доктор юридичних наук, професор, адвокат Данило Гетьманцев, коментуючи мільйонний борг нардепа перед УкрСиббанком.

Д.Гетьманцев нагадав, що у квітні цього року в Україні запрацював Єдиний реєстр боржників.

"До цього реєстру вносяться ті боржники, які винні банкам понад 100 мінімальних заробітних плат. І сьогодні всі українські банки зобов'язані подавати список боржників до Єдиного реєстру. Розпоряджатися даними буде НБУ. В результаті українець, який вже взяв кредит в банку, але не повернув борг, швидше за все, не зможе отримати гроші в іншому банку. Зважаючи на суму боргу Святаша перед банком, йому, швидше за все, відмовлять у наданні наступного кредиту, оскільки він - ризиковий позичальник", - зазначив він.

Експерт додав, що українське законодавство не обмежує банки у видачі нових кредитів боржникам, кожен банк самостійно приймає це рішення.

"Кожен банк приймає рішення самостійно, спираючись, зокрема, і на дані Єдиного реєстру боржників. Інформація про боржника вноситься до реєстру виключно за згодою самого боржника. Але якщо недобросовісний позичальник не дає на це згоду - банк має право відмовити йому у наданні кредиту. Я називаю таку згоду умовною, оскільки підписуючи кредитний договір, позичальник, звісно ж, надасть таке право банку, бо він зацікавлений в отриманні нового кредиту", - сказав Д.Гетьманцев.

Нагадаємо, народний депутат від партії "Відродження" Дмитро Святаш внесений до Єдиного реєстру боржників, який веде Мін'юст. Йому також заборонено виїжджати за кордон до погашення боргу перед “Укрсиббанком” в розмірі 30 млн грн. 

Українські Національні Новини

Політика