nasa-predstavilo-skafandr-nastupnogo-pokolinnya-dlya-maybutnoyi-misiyi-na-misyats

NASA представило скафандр наступного покоління для майбутньої місії на Місяць

 • 892288 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. NASA та приватна аерокосмічна компанія Axiom Space у середу представили прототип скафандра нового покоління, який астронавти одягнуть під час наступної місії на Місяць, передає УНН.

Деталі

Костюм, представлений на заході в Космічному центрі Джонсона в Х'юстоні, має більшу гнучкість і теплозахист, ніж ті, які носили астронавти програми «Аполлон», які вперше ступили на поверхню Місяця понад 50 років тому.

Одяг має кілька захисних шарів, рюкзак із системами життєзабезпечення, ліхтарі та відеокамеру високої роздільної здатності.
Остаточна версія скафандра буде виконана у традиційному білому кольорі, що використовується для відображення тепла та захисту астронавтів від температур суворого місячного середовища.

Костюм оснащений рюкзаком Axios Space, описаним як портативна система життєзабезпечення і розрахований на носіння до восьми годин поспіль.

Він складається з декількох шарів - внутрішнього шару утримує повітря всередині скафандра, а зовнішній шар спроєктований так, щоб бути стійким до розривів та пилу.

Компанія Axiom Space отримала контракт на суму 228,5 млн доларів на розробку скафандра для місії, відомої як Artemis III.

Доповнення

Програма космічного агентства США «Артеміда» спрямована на повернення людей на Місяць наприкінці 2025 року — вперше з того часу, як історичні місії «Аполлон» завершилися 1972 року, що стане першим кроком до можливої подорожі на Марс.

Artemis III має відбутися наприкінці 2025 року, приблизно через 12 місяців після Artemis II, коли чотири астронавти — три американці та один канадець — облетять Місяць на космічному кораблі під назвою «Оріон», не приземлившись на нього.

NASA має розкрити імена чотирьох астронавтів місії Artemis II 3 квітня.

Перша місія «Артеміда» завершилася у грудні, коли капсула «Оріон» без екіпажу благополучно повернулася на Землю після 25-денної подорожі навколо Місяця.

У рамках місії Artemis NASA планує вперше відправити на Місяць жінку та кольорову людину.

NASA сподівається встановити тривалу присутність людини на поверхні Місяця, а потім розпочати багаторічну подорож на Марс.

Українські Національні Новини

Технології