nastup-achs-novi-spalakhi-u-dvokh-oblastyakh-ukrayini

Наступ АЧС: нові спалахи у двох областях України

 • 9792 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Чергові випадки африканської чуми свиней (АЧС) зафіксовано у Закарпатській та Рівненській областях. Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужби, передає УНН.

Зазначається, що АЧС у Закарпатській області була зареєстрована на території низки мисливських угідь.

"Крім того, відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, на території мисливських угідь: Новостайківське лісництво ТОВ фірма "Барс" (Рівненський район), МРГ "Лань" урочище "Новики" (Млинівський район), мисливське господарство ФГ "Ричинський" урочище "Підгаєщина" (Млинівський район) було проведено відстріл диких кабанів", - повідомили у Держпродспоживслужбі.

Діагноз АЧС підтвердили лабораторними дослідженнями.

"В осередках захворювання вживають заходів із локалізації та недопущення поширення збудника АЧС", — додали у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, в поточному році вже зафіксовано близько 30 випадків АЧС. У 2017 їх було понад 160.

За підрахунками експертів, АЧС завадила Україні заробити додаткові 12 млн дол. на експорті свинини. А збитки від хвороби вже перевищують 1 млрд грн.

Нездатність влади ефективно реагувати на поширення хвороби привела до значного подорожчання свинини і сала, констатують фахівці.

За словами нардепа Сергія Тригубенка, подолати АЧС уповноваженим органам заважає відсутність професійних кадрів і нераціональне використання бюджетних коштів.

Українські Національні Новини

Суспільство