natiazhna-stelia-ta-vse-pro-yii-zastosuvannia-u-zhytlovomu-prymishchenni

Натяжна стеля та все про її застосування у житловому приміщенні

 • 102009 переглядiв

Натяжна стеля та все про її застосування у житловому приміщенні.

Почнемо одразу з гарних новин - натяжну стелю можна монтувати у житлових приміщеннях будь-якого типу. Переходимо на менш приємні факти - на специфіку її розташування впливає вид матеріалу, з якого виготовлено полотно. Сьогодні виділяють три групи матеріалів, за допомогою яких оформлюють натяжні стелі: матові, глянцеві та сатинові полотна. Візуально вони подібні один до одного, проте мають відмінності за експлуатаційними властивостями. Також, обираючи натяжну стелю до конкретного виду приміщення, варто звернути увагу на варіанти кольорових рішень, оскільки не усі з них будуть однаково практичними в процесі експлуатації. Давайте розберемося у тому, який вид натяжного полотна варто використовувати під час оформлення стелі у житлових та побутових приміщеннях.

Оформлення стелі за допомогою натяжного полотна: який варіант обрати?

Вивчаючи види натяжних полотен, слід брати до уваги специфіку приміщення, його експлуатаційне призначення. Рівень вологості, кількість сонячного проміння, що проникає всередину, особливості приміщення, рівень забрудненості повітря - все це впливатиме на вибір. Не всі натяжні стелі можуть ефективно протистояти агресивним навколишнім факторам, тому:

  • Матове полотно обирають для оформлення приміщень з мʼяким побутовим кліматом. Спальня, вітальня чи кабінет - окрасою цих приміщень може стати матова натяжна стеля. Рідше її застосовують на кухні, скоріше вона актуальна для їдальні, де немає сторонніх ароматів та диму.
  • Сатинова натяжна стеля – це практично витвір мистецтва, який вимагає шанобливого ставлення. Сатиновим полотном не можна оздоблювати стелю у технічних приміщеннях та на кухні, бо пил та бруд швидко осідають на її поверхні.
  • Глянцева поверхня – відома універсальністю, адже стійко витримує вплив бруду та пилу. За рахунок глянцевої поверхні такі натяжні стелі монтують у приміщеннях з малою площею для їх візуального збільшення.

Інколи для унікального дизайну інтерʼєру стелі комбінують декілька видів полотен. У цьому вам допоможе дизайнер, який розуміється не тільки на стилістичних, а й на технічних особливостях натяжних полотен.

Чого не варто робити?

Перенавантажувати натяжні стелі, компонуючи в одній конструкції різні за кольором елементи. Краще дотримуватися однієї палітри для оформлення стелі в усій оселі. Монолітний образ житлових приміщень виглядає цікавіше, він дає відчуття простору. 

Не варто замовляти натяжні стелі у невідомих компаній, довіряти монтаж незнайомим будівельним бригадам.

Не спішіть з освітленням. Дайте час матеріалу набути необхідної натяжки. Передчасне встановлення освітлювальних пристроїв може призвести до деформації чи пошкодження полотна.

Дотримуючись таких простих порад, можна уникнути неприємних ситуацій, зайвих фінансових витрат та інших клопотів.

Лілія Подоляк

Новини Бізнесу