nato-dopomozhe-ukraini-modernizuvaty-protsesy-oboronnykh-zakupivel

НАТО допоможе Україні модернізувати процеси оборонних закупівель

 • 34514 переглядiв

Представники НАТО і України зустрінуться для обговорення модернізації процесів оборонних закупівель в Україні з метою зробити їх швидшими, стійкішими, прозорішими і такими, що відповідають найкращим практикам і стандартам НАТО, прокладаючи шлях до майбутнього членства України в Альянсі.

Цього тижня представники НАТО та України зустрінуться, аби обговорити модернізацію процесів закупівель для Сил оборони. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу НАТО.

Деталі 

Зазначається, що у Люксембурзі зустрінуться заступник міністра оборони України Дмитро Клименков і Том Гофус, помічник генерального секретаря НАТО з операцій. також до конкреції долучиться генеральний менеджер Агентства НАТО з підтримки та закупівель Стейсі Каммінгс.

Сторони планують обговорити модернізацію процесів оборонних закупівель в Україні, щоб зробити їх швидшими, стійкішими та прозорішими.

Удосконалення оборонних закупівель залишається пріоритетом для України, і НАТО прагне допомогти цьому процесу, щоб забезпечити його відповідність найкращим практикам Альянсу

- йдеться в анонсі Північноатлантичного альянсу. 

Доповнення

Як пояснили у НАТО, огляд стратегічних оборонних закупівель між НАТО та Україною є частиною Комплексного пакета допомоги Альянсу – ініціативи, започаткованої у 2016 році для підтримки спроможності України зміцнювати власну безпеку та впроваджувати широкомасштабні реформи. 

Суверенна Україна одного дня стане частиною НАТО - заступник Генсека01.03.24, 11:40 • [views_0]

Огляд, який підтримується Норвегією та проводиться на замовлення Міністерства оборони України, ведуть експерти з різних країн НАТО та України в тісній співпраці з агентством НАТО з закупівель. 

Мета огляду – допомогти Україні реформувати систему оборонних закупівель і увідповіднити її з найкращими практиками та стандартами НАТО. 

Рекомендації Альянсу сприятимуть більшій підзвітності, прозорості та сумісності, допомагаючи прокласти шлях для майбутнього членства України в Альянсі.

Зазначається, що ця конференція стане початком першого етапу Огляду, який передбачає створення робочих груп для розробки набору політичних рекомендацій, які будуть схвалені на Вашингтонському саміті в липні.

Нагадаємо

Міністерство оборони та Збройні сили України розпочали нову реформу оборонного менеджменту для покращення оборонного планування, управління ресурсами та досягнення оперативної сумісності з НАТО.

Володимир Омельченко

Політика