nato-vimagaye-vid-norvegiyi-posilennya-ta-modernizatsiyi-sukhoputnikh-viysk

НАТО вимагає від Норвегії посилення та модернізації сухопутних військ

 • 7632 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. НАТО наполягає на тому, щоб уряд Норвегії зробив для себе пріоритетним завданням посилення сухопутних військ королівства. Про це повідомляє УНН з посиланням на норвезьку газета Klassekampen.

Зокрема, НАТО вимагає якнайшвидшої модернізації німецьких танків Leopard 2А4, вироблених в кінці 1980-х років і що стоять на озброєнні норвезької армії з 2000 року. Як пише газета, це дозволить перевести бригаду "Нур" - найбільший підрозділ норвезьких сухопутних військ - з середніх піхотних бригад по класифікації НАТО в важкі. Модернізація бронетехніки обійдеться норвезькому бюджету в 5 млрд крон (610 млн доларів США).

Крім того, НАТО, генеральним секретарем якого є колишній глава норвезького уряду Йенс Столтенберг, вважає за необхідне збільшити чисельність сухопутних військ Норвегії, яка в останні роки скорочувалася і зараз складає 8,5 тис. осіб без урахування резервістів.

Стаття в газеті була опублікована на тлі конфлікту між норвезьким урядом і опозицією, яка заявляє, що нинішнє керівництво країни затягує давно намечавшуюся модернізацію танків і придбання нових машин, порушуючи власні обіцянки.

Нагадаємо, Варшава виступила з ініціативою про розміщення на території Польщі постійної військової бази США. Заради цього польська влада готова інвестувати у спільний проект 1,5-2 млрд доларів, повідомляє польський портал Onet з посиланням на документ польського Міноборони.

Українські Національні Новини

Новини Світу