natsgvardiytsi-zbili-dva-vorozhikh-su-25-v-zaporizkiy-oblasti

Нацгвардійці збили два ворожих Су-25 в Запорізькій області

 • 990721 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Нацгвардійці поцілили у два російських літака Су-25 на Запорізькому напрямку. Про це пише УНН з посиланням на Національну гвардію України.

Цитата

"На Запорізькому напрямку противник активно використовує бойову авіацію. 25 травня окупаційні війська рф намагалися нанести ураження по позиціям сил оборони України з застосуванням пари Су-25 із повітря.

В цей час на бойовому чергуванні знаходилися нацгвардійці - "Запорізький месник" і його бойовий побратим. Бійці чітко ідентифікували ворожу авіацію і влучно відпрацювали по повітряним цілям із ПЗРК", - йдеться в повідомленні. 

Деталі

Як зазначається, в результаті бойової роботи перший літак Су-25 повністю знищений, його пілоту вдалося катапультуватися над тимчасово-окупованою територією.

Другий літак збив відомий усім "Запорізький месник". Після його пострілу ворожий Су-25 був серйозно пошкоджений і вимушений зайти на аварійну посадку. Тоді, як повідомляється, у кінці злітної смуги мелітопольці спостерігали чорний стовп диму. Перед цим пролунали глухі вибухи.

Гвардієць "Запорізький месник" загалом знищив вже 7 ворожих літаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили підтвердили знищення на Херсонщині російського Су-35

Українські Національні Новини

Війна