natsionalizatsiya-privatbanku-pogirshit-situatsiyu-v-ekonomitsi-v-lanoviy

Націоналізація "Приватбанку" погіршить ситуацію в економіці – В.Лановий

 • 38215 переглядiв

Перехід банку у статус державного тільки погіршить менеджмент і зменшить конкуренцію на ринку

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Націоналізація "Приватбанку" може погіршити ситуацію в економіці України. Таку думку висловив у коментарі УНН колишній міністр економіки Володимир Лановий.

"Думаю, що перехід у статус державного банку тільки погіршить менеджмент і якість послуг цього банку. Зменшиться і конкуренцію на ринку. Якщо держава буде володіти цим і ще декількома банками, то, фактично, банківська система буде одержавлена. Цього допускати не можна. Держава не може працювати у комерційній сфері, вона тільки завдає шкоди, вона діє не у відповідності з потребами ринку і суспільства. Це недобрий факт", - вважає експерт.

Якщо ж держава, за словами В.Ланового, планує націоналізувати "Приватбанк" для того, щоб відновити якийсь капітал, додати фінансового ресурсу банку за рахунок бюджету, "це неправильно, але іноді таке буває".

"Це роблять тимчасово інші держави на один рік, щоб допомогти, а потім продати знову, як правило, тому ж власнику. А в нас щось інше задумують. І це погіршить ситуацію в цілому в економіці", - наголосив він.

Як повідомило УНН джерело, 18 грудня після обіду Рада національної безпеки та оборони, імовірно, збереться заради одного питання - націоналізації "Приватбанку".

Українські Національні Новини

Політика