natsrada-40-analogovikh-peredavachiv-prodovzhat-movlennya

Нацрада: 40% аналогових передавачів продовжать мовлення

 • 11790 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Після 1 вересня 40% аналогових передавачів продовжать мовлення. Про це повідомляє УНН з посиланням на Facebook Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

"758 аналогових передавачів працюватимуть і після вимкнення 1 вересня аналогового сигналу на всій території України. Це передавачі, які працюють на території з особливим режимом мовлення, на прикордонні з РФ і передавачі Національної суспільної телерадіокомпанії та місцевих мовників", - повідомив відповідальний секретар Національної ради Олександр Ільяшенко.

Загалом 1 вересня на території України повністю буде вимкнено 1063 передавачі і 25 будуть вимкнені частково – тобто припиниться мовлення регіонального чи загальнонаціонального телеканалу, а мовлення місцевого триватиме до кінця року.

На території з особливим режимом мовлення програми вітчизняних телеканалів транслюватимуть 147 аналогових передавачів відповідно до ліцензій телерадіокомпаній і 21 передавач – на підставі виданих Національною радою дозволів на тимчасове мовлення. На території проведення Операції об’єднаних сил працюватимуть 124 аналогові передавачі відповідно до ліцензій телерадіокомпаній, з них – 59 радіоелектронних засобів у Донецькій області і 65 – у Луганській області) та 18 – на підставі дозволів на тимчасове мовлення.

Нагадаємо, у зоні Операції об'єднаних сил та на кордоні з Росією буде збережено аналогове мовлення.

Українські Національні Новини

Суспільство