nazk-pislya-perevirki-peredalo-do-sudu-17-protokoliv-schodo-e-deklaratsiy

НАЗК після перевірки передало до суду 17 протоколів щодо е-декларацій

 • 7784 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції після перевірки декларацій посадових осіб передало до суду 17 протоколів щодо низки чиновників. Про це повідомив заступник голови НАЗК Руслан Радецький під час прес-конференції у понеділок, передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день ми передали 17 протоколів до суду, ряд посадових осіб уже притягнуто до відповідальності, адміністративної. На сьогоднішній день передано також 10 висновків до Національного антикорупційного бюро. За даними фактами Національне антикорупційне бюро уже відкрило кримінальні провадження і здійснює досудове розслідування. До складу таких осіб входять і судді апеляційного суду різних областей і інші державні службовці", - сказав Р.Радецький.

Він уточнив, що перевірка електронних декларацій здійснюється лише НАЗК, а інші правоохоронні органи можуть відкривати провадження лише після перевірки суб'єкта НАЗК.

За словами Р.Радецького, "якщо буде встановлено перевищення 400 тис. грн, ми робимо висновок і передаємо до Національного антикорупційного бюро відповідні документі про відкриття кримінального провадження".

Нагадаємо, НАЗК надало пояснення щодо несвоєчасного подання щорічної декларації за 2015 рік трьом депутатам.

Українські Національні Новини

Політика