nazk-skeruvalo-do-sudu-8-protokoliv-na-kerivnikiv-kontrolyuyuchikh-organiv

НАЗК скерувало до суду 8 протоколів на керівників контролюючих органів

 • 27993 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Національне агентство із запобігання корупції передало до суду низку адміністративних протоколів стосовно восьми державних посадовців. Про це повідомляє прес-служба Агенства, передає УНН. 

“НАЗК направило до суду ще 8 протоколів про адміністративні правопорушення за результатами повної перевірки декларацій та контролю своєчасності їх подання. Рішення про це прийняті на засіданні Національного агентства”, — йдеться у повідомленні.

Протокол за ознаками декларування недостовірної інформації на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб складено стосовно слідчого з особливо важливих справ Головного управління ДФС в Одеській області Дмитренка Тимура Олександровича. Посадовець у декларації за 2016 рік не задекларував набуті ним майнові права на квартиру вартістю 243 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ оголосило підозру Омеляну

Інші 7 протоколів складено стосовно посадовців, які несвоєчасно подали декларації.

Так, щорічну декларацію за 2017 рік із запізненням подав народний депутат Онуфрик Богдан Семенович, начальник відділу по роботі з учасниками антитерористичної операції та членами їх сімей Печерської РДА Антошин Валерій Миколайович та начальник відділу аналітичної роботи Міністерства юстиції Коняшкін Денис Володимирович, який на кінець звітного року працював у Міністерстві фінансів.

Лунгол Світлана Ігорівна, звільнившись у 2017 році з посади прокурора Броварської міжрайонної прокуратури Київської області, а Супруненко Валентин Петрович у 2016 році з посади державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції, несвоєчасно подали декларації після звільнення.

Ще один посадовець, Голод Євгеній Миколайович, колишній головний спеціаліст управління нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Генеральної прокуратури, будучи звільненим у 2018 році, несвоєчасно подав декларацію перед звільненням.

Нагадаємо, НАЗК передало до суду 7 протоколів на депутатів і місцевих урядовців.

Українські Національні Новини

Політика