nazk-torik-sklalo-264-protokoli-pro-porushennya-pislya-analizu-zvitiv-partiy

НАЗК торік склало 264 протоколи про порушення після аналізу звітів партій

 • 11470 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Протягом минулого року Національне агентство з запобігання корупції склало 264 протоколи про адмінпорушення за результатами звітів політичних партій. Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передає УНН.

"За результатами аналізу звітів політичних партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру протягом минулого року Національне агентство з питань запобігання корупції склало 264 протоколи про адміністративні правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Так, уповноважені особи Департаменту запобігання політичній корупції склали 170 протоколів за правопорушення, передбачене статтею 212-21 КУпАП, а саме порушення порядку подання звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду. 86 протоколів - за статтею 212-15 КУпАП, тобто порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії. Ще 8 протоколів складено за ненадання інформації, документів, а також порушення строків їх надання, передбачене статтею 188-46 КУпАП.

Вказано, що звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру політичні партії зобов’язані подати до НАЗК не пізніше ніж на сороковий день після закінчення звітного кварталу.

Нагадаємо, до Єдиного державного реєстру подано 3,6 тис. щорічних е-декларацій.

Українські Національні Новини

Політика