nazvano-200-kraschikh-universitetiv-ukrayini-u-2018-rotsi

Названо 200 кращих університетів України у 2018 році

 • 13038 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського та Київський національний університет імені Тараса Шевченка посіли перше місце у рейтингу ТОП-200 університетів України у 2018 році. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МОН.

Новий академічний рейтинг вишів "Топ-200 Україна 2018" було створено Центром міжнародних проектів "Євроосвіта", в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

КПІ ім.Сікорського отримав інтегральний показник діяльності – 84,74, КНУ ім.Шевченка – 80,59, а найближчий їхній конкурент – Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна – 48,95.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ випав із рейтингу кращих міст світу для студентів

"Незважаючи на те, що ці два університети діють дещо в різних сферах суспільства, в національному вимірі за методикою "Топ-200 Україна", в 2018 році вони також отримали дуже близькі значення інтегрального показника (Iз), але із значним відривом віддалилися від групи інших університетів. Враховуючи досить близькі показники діяльності вказаних двох ЗВО за міжнародними і національними критеріями, в цьому році команда проекту "Топ 200 Україна" присудила їм загальне перше місце", – зазначається у повідомленні розробників.

П’ятірку кращих вишів за рейтингом "Топ-200 Україна 2018" закривають Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" з показником 44,70 та Національний університет "Львівська політехніка" з результатом 44,66.

Нагадаємо, сьогодні завершується реєстрація для тих, хто складатиме тестування за технологією ЗНО для вступу в магістратуру.

Українські Національні Новини

Суспільство