nbu-druga-dvadtsyatka-bankiv-maye-pokazati-dostatnist-kapitalu-do-1-sichnya

НБУ: друга двадцятка банків має показати достатність капіталу до 1 січня

 • 8098 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Друга двадцятка банків за розмірами активів має довести достатність капіталу до позитивних значень до 1 січня 2017 року, в іншому випадку їх буде визнано неплатоспроможними. Про це повідомили у прес-службі Національного банку України, передає УНН.

"Другій двадцятці банків за розмірами активів необхідно досягнути позитивних значень показника достатності капіталу до 1 січня 2017 року. Банки, які не забезпечать досягнення позитивного значення достатності капіталу за станом на 1 січня 2017 року, будуть визнані неплатоспроможними", - йдеться у повідомленні.

За результатами діагностики якості активів та достатності капіталу, як повідомляється, з другої двадцятки банків 7 банків не потребували докапіталізації, ще 12 – надали програми докапіталізації. ПАТ "Банк Михайлівський" було визнано неплатоспроможним до завершення процесу діагностики.

У 2016 році Нацбанк продовжив діагностику якості активів та достатності капіталу наступних 40 банків. Діагностику топ-20 банків було проведено у 2015 році.

Українські Національні Новини

Економіка