nbu-nadast-deputatam-dani-pro-robotu-rinku-lombardiv

НБУ надасть депутатам дані про роботу ринку ломбардів

 • 12120 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Найближчим часом Нацфінпослуг, НБУ та представники контролюючих органів нададуть народним депутатам докладний аналіз ситуації на ринку ломбардів в Україні. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив колишній голова комітету, член фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка, передає УНН.

Він розповів, що таке рішення було прийнято під час наради за участю учасників ринку, керівника Нацфінпослуг Ігоря Пашко та представників контролюючих органів.

"Домовились, що Нацфінпослуг, НБУ та правоохоронці нададуть докладний аналіз ситуації і через два тижні ще раз детально обговоримо це питання у такому ж колі", - повідомив С.Рибалка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про ломбарди авторства С.Рибалки є беззмістовним – експерт

Нардеп додав, що результати напрацювань робочої групи будуть враховані під час розгляду законопроекту про діяльність ломбардів.

Нагадаємо, радикал С.Рибалка намагається повторно протягнути в Парламенті корупційний закон про ломбарди. Йдеться про зареєстрований ним законопроект №6569, який майже ідентичний відхиленому ВРУ законопроекту №1800.

До того, ж у “новому” законопроекті С.Рибалки збережені статті із проекту №1800, які були визнані корупційними антикорупційним Комітетом ВРУ.

Як повідомляв УНН, на думку експертів, нардепи С.Рибалка та М.Поляков (автор відхиленого законопроекту про ломбарди - ред.) можуть бути зацікавлені в діяльності ломбардів, “щоб відмивати крадене майно”.

Українські Національні Новини

Політика