nbu-ne-znaye-chi-ye-derzhava-vlasnikom-servisu-privat24

НБУ не знає, чи є держава власником сервісу "Приват24"

 • 19594 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Наразі спеціалісти Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб перебувають у Дніпрі в офісі ПриватБанку, щоб перевірити власність на програмне забезпечення, в тому числі і на "Приват24", яке поки не відомо, чи належить державі, чи ні. Про це під час брифінгу щодо націоналізації ПриватБанку повідомила голова Нацбанку Валерія Гонтарева, передає кореспондент УНН.

"Щодо системи "Приват24", то зараз команда Нацбанку та команда Фонду гарантування, а це більш ніж 100 людей, знаходяться в ПриватБанку в Дніпропетровську (Дніпрі - ред.) і всю власність на все програмне забезпечення, всі основні фонди цього банку ми будемо визначати, де вона знаходиться. Я не можу вам сказати про програму "Приват24", - сказала В.Гонтарева.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

Українські Національні Новини

Політика