nevidomi-u-balaklavakh-pid-vr-primusovo-obshukuyut-lyudey-geraschenko

Невідомі у балаклавах під ВР примусово обшукують людей - Геращенко

 • 8876 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Відвідувачі Верховної Ради повідомили, що їх особисті речі примусово оглядали невідомі люди у балаклавах під стінами парламенту. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Кілька представників неурядових організацій і просто громадян, що приходили на зустріч до мене у ВР, поскаржилися, що їх особисті речі й сумочки примусово оглядали невідомі люди в балаклавах у влаштованому біля ВР самозбудованому вольєрі", - вказала вона.

На думку І.Геращенко, це неприпустимо і є серйозним порушенням закону, на який має реагувати Нацполіція.

"По суті, незаконні формування оглядають в центрі української столиці особисті речі громадян. Готую офіційний запит в Нацполіцію", - заявила вона.

"Й знову таки, звертаю увагу тих політсил, які розпочали це дійство біля ВР , а зараз знімають з себе всю відповідальність. Звертаюся до політиків і лідерів політсил, які перезбуджено ганяли чи вальяжно прогулювалися біля ВР 17 жовтня, закликали людей зібратися, а зараз втекли, хто додому, хто за кордон, хто просто зник з медіапростору. Ви маєте докласти зусиль, аби достойно вийти з ситуації, публічно, як закликали збиратися, закликати припинити цей безлад і знущання над Маріїнським парком, над киянам і гостями української столиці", - зауважила І.Геращенко.

Раніше міністр А.Аваков наказав МВС припинити охорону мітингувальників біля ВР.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП