nevistka-poroshenka-u-davosi-rozpovila-pro-ukrayinski-agrostartapi-tsikavi-zakordonnim-investoram

Невістка Порошенка у Давосі розповіла про українські агростартапи, цікаві закордонним інвесторам

 • 31250 переглядiв

ДАВОС-КИЇВ. 23 січня. УНН. В українському агросекторі є дуже багато стартапів, які можуть бути цікаві міжнародним інвесторам. Про це у коментарі УНН розповіла засновник і керівник проекту Agrohub Юлія Порошенко, в кулуарах Економічного форуму в Давосі.

"Агросектор в Україні дійсно має великий потенціал. У мене є велике бажання поділиться напрацьованим досвідом і з'єднати, по-перше, агросектор і IT. Дуже цікаво і важливо з'єднати Україну та світ, з точки зору залучення інвестицій, з точки зору технологічних компаній, які можуть, в тому числі, поліпшити ефективність наших компаній", - пояснила вона.

За словами Порошенко, її виступ на форумі має три основних посили.

"По-перше, ми хотіли донести до інвесторів, що в Україні дуже багато стартапів, які можуть бути цікаві для них, і ми, як компанія, як Agrohub, займаємося тим, що вибираємо кращі, і ми робимо їх ще краще. Через практику, знання, нетворк, і у нас вже формується база стартапів, які ми можемо надати потенційним інвесторам", - розповіла засновник вона.

Другим пунктом Порошенко назвала прагнення залучити в Україну міжнародних інвесторів, а третім той факт, що в Україні починає створюватися інноваційна платформа, яка серед іншого буде контактувати з подібними інноваційними платформами по всьому світу.

Порошенко також привела декілька прикладів, як нові технології можуть бути застосовані і мати успіх в агросфері.

"Наприклад, якщо ви заговорили про безпілотники, Kray technologies - це спеціальний дрон, який може обприскувати посіви", - розповіла вона.

Вона також зазначила, що поступово ринок праці змінюється - на зміну традиційним професіям приходять нові, відбувається це і в агросекторі.

Українські Національні Новини

Економіка