niderlandy-vydiliat-ponad-200-milioniv-na-boieprypasy-dlia-ukrainskoi-ppo-ta-artylerii

Нідерланди виділять понад 200 мільйонів на боєприпаси для української ППО та артилерії

 • 25881 переглядiв

Нідерланди виділяють понад 200 мільйонів євро на нові ініціативи, спрямовані на швидке постачання додаткових систем протиповітряної оборони, дальнього і ближнього радіусу дії, а також артилерійських боєприпасів в Україну для підтримки її оборони від Росії.

Нідерланди виділяють понад 200 мільйонів євро на нові ініціативи щодо швидкої доставки додаткових боєприпасів протиповітряної оборони та артилерії для України. Про це за підсумками засідання Ради Україна – НАТО заявила пані міністр оборони Кайса Оллонгрен, передає УНН.

Деталі 

Засоби протиповітряної оборони та артилерійські боєприпаси вкрай необхідні в Україні. Ситуація загрожує стати критичною. Ми всі зараз повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну

- заявила Оллонгрен. 

У відомстві розповіли, що Нідерланди виділяють 150 мільйонів євро на внесок у німецьку ініціативу "Негайні дії для протиповітряної оборони". Це включає щодо швидкої відправки Києву засобів протиповітряної оборони великої дальності разом із партнерами. 

Союзники по НАТО без доступних систем ППО пообіцяли фінансову підтримку для їх придбання для України - Столтенберг19.04.24, 18:22 • [views_0]

Також міністерство закуповує засобів протиповітряної оборони малої дальності на суму 60 мільйонів євро. Як пояснили у Міноборони Нідерландів, це можна використовувати для боротьби з атаками дронів.

Доповнення

Окремо у відомстві зауважили, що Нідерланди роблять свій внесок в естонську ініціативу щодо швидкого постачання артилерійських боєприпасів в Україну з наявних запасів.  Це вкрай необхідно, щоб протистояти посиленому російському тиску на фронті.

Окрім того, Нідерланди вже оголосили, що внесуть 250 мільйонів євро в аналогічний чеський план щодо швидкої доставки більшої кількості артилерійських снарядів.

Нагадаємо

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що декілька членів НАТО взяли конкретні зобов’язання надання Україні військової допомоги, про що буде оголошено незабаром.