nikoli-nikoli-nikoli-bayden-zayaviv-scho-ssha-ne-viznayut-aneksiyu-ukrayinskikh-teritoriy

"Ніколи, ніколи, ніколи": Байден заявив, що США не визнають анексію українських територій

 • 223011 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Президент США Джо Байден наголосив, що Сполучені Штати ніколи не визнають спроби росії анексувати територію України, пише УНН з посилання на Голос Америки.

Цитата

“Я хочу чітко заявити про це. Сполучені Штати ніколи, ніколи, ніколи не визнають претензій росії на суверенну територію України", - сказав Байден на зустрічі з лідерами країн Тихоокеанських островів у Вашингтоні у четвер.

"Так звані референдуми були фікцією, абсолютною фікцією. Результати були сфабриковані у москві. - сказав він. — Справжня воля українського народу проявляється щодня, коли (люди) жертвують своїм життям, аби врятувати народ та зберегти незалежність своєї країни".

"Напад росії на Україну у переслідуванні імперських амбіцій путіна є кричущим порушенням Статуту ООН та основних принципів суверенітету та територіальної цілісності", - додав президент США.

Деталі

Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав інсценовані кремлем "референдуми" образою принципів міжнародного миру та безпеки. "Фіктивні "референдуми" влаштовані кремлем у марній спробі замаскувати те, що рівнозначно новій спробі захоплення українських територій", - йдеться у заяві Блінкена.

Блінкен раніше також назвав псевдореферендуми частиною "диявольської схеми", заявивши, що російські військові вигнали українців з окупованих ними міст, і привезли туди автобусами громадян росії, завдяки голосуванню яких було отримано бажані москвою результати.

Доповнення

кремль заявив, що про анексію чотирьох українських регіонів буде офіційно оголошено у п'ятницю після виступу володимира путіна.

Українські Національні Новини

Політика