nimechchina-zaproponuvala-dopomogu-v-likvidatsiyi-naslidkiv-vibukhu-na-shakhti-stepova

Німеччина запропонувала допомогу в ліквідації наслідків вибуху на шахті "Степова"

 • 10016 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Німеччина пропонує всю необхідну допомогу у подоланні наслідків вибуху на шахті "Степова" на Львівщині. Про це повідомив федеральний міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, передає кореспондент УНН.

"Ми, німці, співчуваємо сім'ям загиблих і ми знаємо такі аварії в історії Німеччини, тому розуміємо, яка це трагедія для сімей. Це одна із причин, чому ми готові дуже швидко надати все, що потрібно в цій ситуації. Це велика трагедія цього дня", - сказав глава МЗС Німеччини.

Нагадаємо, за даними ДСНС, 2 березня о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 гірників з травмами піднято на поверхню. До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 5 відділень Державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби Міненерговугілля. Загалом залучено 50 осіб та 7 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 20 осіб та 6 одиниці техніки.

Прем'єр В.Гройсман скасував усі заходи і вилітає на Львівщину через вибух на шахті.

Президент П.Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на шахті "Степова".

Також Президент доручив провести перевірку всіх вугледобувних підприємств України.

Українські Національні Новини

Політика