nimechchyna-planuie-prydbaty-chotyry-dodatkovi-patriot-bloomberg

Німеччина планує придбати чотири додаткові Patriot - Bloomberg

 • 36136 переглядiв

Німеччина розглядає можливість придбання 8 зенітно-ракетних комплексів Patriot на суму близько 2,6 мільярдів євро, що вдвічі перевищує початкове замовлення на 4 комплекси, розміщене в березні.

Німеччина розглядає можливість придбання чотирьох додаткових систем ППО Patriot на 1,3 мільярда доларів. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, передає УНН.

Німеччина розглядає можливість купівлі чотирьох додаткових систем протиракетної оборони Patriot вартістю 1,2 мільярда євро (1,3 мільярда доларів) на додаток до чотирьох замовлених урядом канцлера Олафа Шольца в березні

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що плани перебувають на ранній стадії, і чиновники все ще оцінюють, як профінансувати розширене замовлення, яке може підняти загальну вартість приблизно до 2,6 мільярдів євро.

Таким чином, уряд Шольца може подвоїти розмір замовлення до восьми одиниць систем ППО Patriot.

Представник міністерства оборони в Берліні відмовився коментувати конкретні проєкти закупівель, натомість загалом пославшись на прагнення уряду краще оснастити збройні сили.

Доповнення

Раніше у Міністерстві оборони Німеччини заявили про передачу Україні ще однієї системи Patriot.

13 квітня Президент України Володимир Зеленський заявив, що йде робота з Німеччиною над додатковою системою IRIS-T – це теж сильна ППО – і над ракетами для систем захисту неба, які ми маємо.