nimechchyna-stala-naibilshoiu-krainoiu-yes-yaka-lehalizuvala-spozhyvannia-kanabisu

Німеччина стала найбільшою країною ЄС, яка легалізувала споживання канабісу

 • 23429 переглядiв

Німеччина стає найбільшою країною ЄС, яка легалізувала споживання канабісу, дозволивши зберігання до 25 грамів і домашнє вирощування до 50 грамів і трьох рослин на дорослу людину, в той час як розповсюдження залишається незаконним.

Щоб мати можливість вирощувати та споживати канабіс у межах, визначених німецьким законодавством з понеділка 1 квітня, необхідно проживати в Німеччині понад шість місяців.

Деталі

У ніч із неділі, 31 березня, на понеділок, 1 квітня, набув чинності закон, що дозволяє рекреаційне вживання канабісу в Німеччині. Після Мальти у 2021 році та Люксембургу у 2023 році Німеччина стає найбільшою країною в Європейському Союзі (ЄС), де запроваджено регулювання споживання канабісу для власного населення. Тепер дозволено зберігання 25 грамів сушеної коноплі в громадських місцях, а також вирощування в домашніх умовах до 50 грамів і трьох рослин на дорослу людину.

Втім для іноземців, на території ФРН, споживання марихуани повністю забороняється.

Поширення наркотику за межами спеціальних ліцензованих клубів, залишається кримінальним злочином, - особливо якщо канабіс розповсюджується серед неповнолітніх. Зазначені порушення загрожують тюремним ув'язненням.

Разом з тим, судимості, внесені до Федерального центрального судового реєстру за злочини, пов'язані з канабісом, які більше не підлягають покаранню, можуть бути видалені на прохання відповідної особи. Той, хто перебуває у в'язниці лише за такі злочини, має бути звільнений з в'язниці.

Доповнення

Перші клапті легального диму канабісу з’явилися перед легендарними Бранденбурзькими воротами в самому серці Берліна у ніч з неділі, 31 березня, на понеділок, 1 квітня.

Тим часом, є й критики закону, вони вказують на доволі вірогідний хаос. Зокрема, критики зауважують, що в поліцейських бракує точних ваг для визначення маси гашишу чи марихуани.

Конфлікти неминучі. Ми впевнені, що через різні неясності та відсутність юридичних визначень різних дій, серед усіх учасників [споживання канабісу та контролю за ним] виникне помітне невдоволення, невпевненість і помилки 

- заявив Александр Пойц із Профспілки поліції Німеччини.

Нагадаємо

До суду скеровано обвинувальний акт відносно організатора та трьох учасників групи, які виготовляли і незаконно збували канабіс. Дохід від такого "бізнесу" щомісяця приносив їм майже пів мільйона гривень.

"Гаванський синдром": російські спецслужби використовують секретну зброю проти американських дипломатів - The Insider01.04.24, 12:05 • [views_0]