ninishnya-vlada-v-spravi-v-novinskogo-upodibnyuyetsya-poperednikam-politolog

Нинішня влада в справі В.Новинського уподібнюється попередникам - політолог

 • 3601 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Нинішня влада використовує Генеральну прокуратуру в справі депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського в ролі інструменту політичного тиску і цим уподібнюється своїм попередникам. Таку думку політолог, директор Агентства соціальних комунікацій Сергій Бєлашко, передає УНН з посиланням на « 112 Україна ».

"Зверніть увагу, з якого приводу вже вдруге збирається Регламентний комітет Ради. Прокуратура хоче притягнути до відповідальності Новинського. За що? Він щось у когось вкрав? Кого-то вбив? Ні. Він навіть, за версією прокуратури, не основний фігурант і не виконавець. Луценко вперто твердить про те, що Новинський причетний до обмеження волі досить скандального митрополита Драбинко. Він постійно згадує слово "конвой". Подивіться перше засідання комітету. Про який "конвої" може йти мова, якщо вся країна спостерігала Драбинко на різних публічних заходах, у т.ч. міжнародних, і він мав можливість вільно пересуватися по країні і брати участь в богослужіннях ?! "- додав експерт.

Як і думку політолога, Луценко на собі зазнав репресій режиму, а тепер сам став інструментом таких же репресій. Белашко також додав, що, використовуючи "галас" навколо справи Новинського, прокуратура хоче приховати провали з розслідування резонансних злочинів.

Як повідомлялося, 3 листопада ГПУ внесла до парламенту подання на зняття недоторканності з Вадима Новинського, підозрюючи його в причетності до "незаконного утримання" митрополита Драбинко. Це нібито було частиною злочинного плану екс-президента Віктора Януковича щодо зміщення з поста предстоятеля УПЦ нині покійного митрополита Київського і всієї України Володимира. Новинський, в свою чергу, заявив, що в розслідуванні ГПУ "простежується відверта політична мотивація, справа сфабрикована для того, щоб влаштувати чергову інформаційний галас і чинити тиск на опозицію".

Українські Національні Новини

Політика