nkrekp-perevirit-obgruntovanist-tarifiv-rishennya-rnbo

НКРЕКП перевірить обґрунтованість тарифів – рішення РНБО

 • 13296 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Рада національної безпеки і оборони доручила Кабінету міністрів та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вивчити обґрунтованість тарифів на житлово-комунальні послуги та забезпечити перехід ТЕЦ з антрацитового на газове вугілля українського видобутку. Відповідне рішення опубліковано на сайті РНБО, передає УНН.

"(КМУ - ред.) разом із Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, невідкладно: вивчити об'єктивність, економічну та соціальну обґрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію, житлово-комунальні послуги та опрацювати можливі заходи щодо вдосконалення механізмів державного регулювання діяльності у цій сфері природних монополій та управління суб'єктами господарювання, корпоративні права яких належать державі, а також поінформувати населення про результати цієї роботи",- йдеться у рішенні РНБО

Крім того, відповідно до рішення, НКРЕКП має розробити та забезпечити реалізацію програми побудови нових енергоблоків і реконструкції існуючих на ТЕЦ, які використовують вугілля антрацитової групи.

Відповідно до рішення РНБО, такі ТЕЦ мають перейти на застосування вугілля газової групи вітчизняного видобутку.

Відзначимо, що Президент України Петро Порошенко увів в дію відповідне рішення, підписавши указ № 37/2017 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 лютого 2017 року “Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури”.

Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв УНН, 15 лютого уряд ухвалив рішення про надзвичайні заходи в енергетиці. Рішення було прийнято на фоні блокади активістами на залізниці поставок вугілля з Донбасу.

В ООН заявили, що блокада залізниці на Донбасі призведе до фінансових збитків та зростання безробіття. У ЄС вказали на занепокоєння через блокаду на Донбасі.

Прем’єр-міністр В.Гройсман назвав блокаду постачання вугілля взимку злочином.

Як повідомляв УНН, в кінці січня 2017 року учасники програми добровольчих батальйонів на Донбасі почали блокаду залізниці і заблокували 3 ключові гілки перевезення вугілля. У Луганській області перекрито рух по залізниці на лініях “Луганськ-Лисичанськ” і напрямок “Гірське-Золоте”. 2 лютого близько 50 озброєних людей у камуфляжі перекрили рух на залізничному переїзді у Бахмуті.

Українські Національні Новини

Політика