nkrekp-zatverdila-novi-tarifi-na-garyachu-vodu-i-opalennya

НКРЕКП затвердила нові тарифи на гарячу воду і опалення

 • 19600 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила нові тарифи на гарячу воду та опалення у Києві. Відповідне рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні НКРЕКП, передає кореспондент УНН.

Відповідно до ухваленої НКРЕКП постанови "Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 31 березня 2015 року No 1171" тарифи на гарячу воду для киян збільшаться, а на опалення знизяться.

Зокрема, документ передбачає, що тарифи на централізоване опалення для населення складатимуть 1414,45 грн/Гкал (з ПДВ) для абонентів житлових будинків із будинковими та квартирними лічильниками та 32,91 грн за 1 кв. м опалювальної площі в місяць для абонентів житлових будинків без лічильника.

При цьому централізоване постачання гарячої води для киян коштуватиме 84,45 грн за 1 куб. м (з ПДВ) за умови підключення рушникосушильників, за їх відсутності - 78,08 грн за 1 куб. м (з ПДВ). Підігрів води для потреб управителів багатоквартирних будинків коштуватиме на рівні 67,80 грн за 1 куб. м (без ПДВ) за умови підключення рушникосушильників, за їх відсутності - 62,68 грн за 1 куб. м (без ПДВ).

Постанова набере чинності після офіційного її опублікування в "Урядовому кур'єрі".

Нагадаємо, з 1 липня у Києві почали діяти нові тарифи на утримання будинків, за яких ціни зросли у 1,5-2 рази.

Українські Національні Новини

Суспільство