normandskiy-format-bez-putina-sogodni-zustrinutsya-lideri-trokh-krayin

Нормандський формат без Путіна: сьогодні зустрінуться лідери трьох країн

 • 10088 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Президент України Петро Порошенко, який перебуває з робочим візитом у Німеччині, як очікується, сьогодні проведе тристоронні переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном, передає УНН.

Як повідомляли раніше ЗМІ, зустріч пройде в Ахені 10 травня. При цьому у порядку денному президента Франції Еммануеля Макрона зазначено, що 10 травня він перебуватиме саме в Ахені, де йому мають вручити премію карла Великого.

Як зазначають експерти, лідери трьох країн "нормандського формату" планують узгодити спільну позицію перед тим, як сперечатися з президентом РФ Володимиром Путіним, пише DW. За даними видання, також є питання внутрішньої ситуації в Україні. Експерти підкреслюють, що серед західних лідерів зростає розчарування через корупцію і повільний прогрес українських реформ. Крім того, прогнозується, що теми розмови будуть зосереджені на ситуації з НАБУ, Антикорупційним судом і випадками зловживання владою в Україні.

Крім того, видання зазначає, що Київ хоче заручитися підтримкою західних лідерів у своєму баченні миротворчої місії ООН на Донбасі.

Нагадаємо, Порошенко збирається обговорити з Меркель і Макроном поведінку Кремля.

Додамо, назва "нормандського формату" походить від зустрічі глав чотирьох держав, - України, Німеччини, Франції, Росії - яка вперше відбулася 6 червня 2014 року у Нормандії. У цьому форматі обговорюються питання щодо вирішення збройного конфлікту на сході України.

Українські Національні Новини

Політика