norvehiia-peredast-ukraini-modernizovani-litaky-f-16-z-bilsh-dalnimy-udarnymy-mozhlyvostiamy-hlava-mzs-norvehii

Норвегія передасть Україні модернізовані літаки F-16 з більш дальніми ударними можливостями - глава МЗС Норвегії

 • 18856 переглядiв

Норвегія надасть Україні значну кількість модернізованих винищувачів F-16 з оновленим озброєнням та більшою дальністю польоту для посилення здатності України наносити удари в тилу ворога.

Україна має посилювати і свій ударний потенціал, наносити удари за лінією фронту, тому Норвегія передасть Україні оновлені літаки F-16 з оновленим озброєнням. Про це під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою розповів міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде, передає УНН.

Україна має посилювати і свій ударний потенціал. Наносити удари за лінію фронту і це одна з причин чому ми дуже раді долучитися до коаліції щодо F-16, де будемо передавати норвезькі літаки, які оновлені й у хорошій формі. Разом данськими й нідерландськими партнерами проводиться підготовка українських пілотів. І, можливо, там будуть навіть більш дальні ударні можливості, які зараз дуже важливі для України

- сказав Ейде.

Він не уточнив, скільки саме літаків F-16 Норвегія передасть Україні, але наголосив, що це буде "значна кількість".

Коли ви питаєте скільки буде від Норвегії, не можу вам сказати точну кількість, бо там в тому числі й літаки, які вже оновлені, в кращій бойовій формі та деякі фюзеляжі, які можна використовувати для ремонту в тому числі. Я тут буду обережним. Не скажу точну кількість

- додав міністр.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з норвезьким колегою Еспеном Бартом Ейде у Києві, де, зокрема, обговорили хід підготовки українських пілотів для F-16 і передачі цих літаків.

08.04.24, 12:34 • [views_0]