norvehiia-zbilshyt-vytraty-na-oboronu-maizhe-vdvichi-cherez-zahrozu-z-boku-rosii

Норвегія збільшить витрати на оборону майже вдвічі, через загрозу з боку росії

 • 22763 переглядiв

Норвегія планує майже подвоїти свої оборонні витрати до 56 мільярдів доларів до 2036 року, зосередившись на зміцненні військово-морського флоту та протиповітряної оборони через загрози з боку росії.

Норвегія збільшить витрати на армію на 56 млрд доларів до 2036 року. Вона планує  зміцнити свій флот та протиповітряну оборону. Про це пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Норвегія має намір майже подвоїти свої витрати на оборону протягом наступних 12 років у зв'язку з загрозами з боку росії. Уряд оголосив новий довгостроковий план оборони, в рамках якого передбачається збільшення витрат на армію на 56 млрд доларів до 2036 року. Основний акцент буде зроблено на посиленні флоту та протиповітряної оборони.

План Норвегії доповнює тренд різкого збільшення військових інвестицій у Скандинавському регіоні, особливо після приєднання Фінляндії та Швеції до Організації Північноатлантичного договору.

Оголошення було зроблено після того, як минулого місяця уряд Норвегії повідомив про досягнення мети щодо витрат на оборону, що становить 2% від валового внутрішнього продукту, вже у 2024 році, на два роки швидше, ніж планувалося. Згідно з новим планом, витрати Норвегії на оборону досягнуть 2,7% ВВП до 2030 року.

Нагадаємо

Президент Польщі Анджей Дуда закликав НАТО збільшити витрати на оборону з 2% до 3% ВВП на тлі повномасштабної війни росії в Україні.

Норвегія слідом за Данією планує збільшити чисельність військовозобов’язаних02.04.24, 14:53 • [views_0]