nova-zelandiia-planuie-posylyty-spivpratsiu-z-nato-i-zrobyty-svii-vnesok-u-pidtrymku-ukrainy

Нова Зеландія планує посилити співпрацю з НАТО і зробити свій внесок у підтримку України

 • 28341 переглядiв

Нова Зеландія планує посилити співпрацю з НАТО, зробити свій внесок у підтримку самооборони України і завершити роботу над новим партнерством з НАТО в найближчі місяці.

Нова Зеландія прагне до тіснішої співпраці з партнерами по НАТО для підтримки колективної безпеки і готова зробити свій внесок у підтримку самооборони України. Про це заявив глава МЗС країни Вінстон Пітерс у п'ятницю після участі в зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі 3-4 квітня, передає УНН із посиланням на Reuters.

Нова Зеландія прихильна до співпраці з партнерами по НАТО для сприяння колективній безпеці, наприклад, через нашу підтримку самооборони України

- сказав Пітерс. 

Пітерс наголосив, що результат війни в Україні матиме серйозний вплив на глобальну безпеку, "і саме тому Нова Зеландія має бути готова зробити свій внесок".

Нова Зеландія веде переговори про новий тип партнерства з НАТО на тлі того, що Альянс переводить усі свої партнерські угоди на нову модель під назвою "Індивідуальна програма партнерства"

"Ми розраховуємо завершити це партнерство найближчими місяцями, узгодивши відчутні сфери співпраці", - сказав Пітерс.

Пітерс вирушить до США і, як очікується, зустрінеться наступного тижня з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, щоб обговорити основні глобальні та регіональні проблеми безпеки.  Він виступить на Генеральній Асамблеї ООН із заявою про "глибоке занепокоєння Нової Зеландії ситуацією в світі".

Блінкен наполягає на терміновості допомоги для України, та подвоєнні підтримки з боку союзників НАТО04.04.24, 22:21 • [views_0]