novi-spalakhi-achs-zafiksovani-u-dvokh-oblastyakh-ukrayini

Нові спалахи АЧС зафіксовані у двох областях України

 • 7596 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Чергові випадки спалахів африканської чуми свиней (АЧС) зафіксовано у Одеській та Полтавській областях. Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужби, передає УНН.

 

Зазначається, що АЧС на Одещині була зареєстрована в особистому підсобному господарстві громадянина в селі Криничне Болградського району.

"Крім того, відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, захворювання та загибель свиней була зареєстрована на території НПП "Нижньосульський" Плехівської сільської ради (Оржицький район, Полтавська область, - ред.) ", - повідомили у Держпродспоживслужбі.

Читайте також: АЧС в Україні досі не визнається надзвичайною ситуацією

Діагноз АЧС підтверджений лабораторними дослідженнями.

"В осередках захворювання вживають заходів із локалізації та недопущення поширення збудника АЧС," — додали у Держпродспоживслужбі.

З 2016 року в Україні знищили майже 78 тисяч голів свиней через АЧС. За підсумками 2016 року фермери не отримали близько 40% компенсацій через вказану хворобу тварин.

За словами нардепа С.Тригубенка, аби мінімізувати втрати фермерів і держави в цілому, в Україні потрібно відновити практику страхування господарств від АЧС.

Українські Національні Новини

Суспільство