novyi-prezydent-arhentyny-pidpysav-ukaz-pro-ponad-300-ekonomichnykh-reform

Новий президент Аргентини підписав указ про понад 300 економічних реформ

 • 30020 переглядiв

Президент Аргентини Хав'єр Мілей підписав указ про впровадження понад 300 економічних реформ, спрямованих на приватизацію та дерегуляцію ринку, що викликало протести опозиції.

Новий президент Аргентини  Хав'єр Мілей підписав указ, який запроваджу понад три сотні радикальних економічних реформ. Про це з посиланням на Financial Times, передає УНН.

Деталі

Зокрема, в Аргентині зміняться правила ринку оренди, власності на землю, ринку роздрібної торгівлі та експорту.

11.12.23, 07:15 • [views_0]

Також Мілей хоче посилити конкуренцію в авіаційному, фармацевтичному і туристичному секторах. Виплата вихідної допомоги співробітникам буде скорочена, а випробувальний термін нових співробітників продовжать.

Головним чином указ Мілея також змінює правовий статус державних компаній і тепер дозволяє їх приватизувати.  У минулому Мілей, який себе назвав анархо-капіталістом, заявив, що виступає за приватизацію державної нафтової компанії YPF.

Це лише перший крок. Мета полягає в тому, щоб повернути свободу та автономію людям і почати ліквідовувати величезну кількість правил, які зупиняли економічному зростанню

− сказав Мілей у телезверненні.

Доповнення 

Указ знаменує собою реалізацію передвиборчої обіцянки Мілея про різкий розрив з широким регулюванням, високими податками та розгалуженим державним сектором.

Однак такі радикальні реформи викликали незадоволення лівих партій та профспілок Аргентини. 

20.12.23, 12:33 • [views_0]

Після телезвернення президента та оголошення про масштабні реформи деякі жителі Буенос-Айреса на знак протесту стукали каструлями та сковорідками об свої балкони. Сотні протестувальників вийшли на імпровізований мітинг біля будівлі конгресу Аргентини, вигукуючи: "Наша країна не продається!".

Нагадаємо

Новий президент Аргентини Хав'єр Міллей запровадив план значної економії протягом першого тижня, включаючи скорочення кількості міністерств і планування скорочень у державному секторі.