nyt-ofitsiini-osoby-ssha-pidtverdyly-za-teraktom-u-moskvi-stoit-idil

NYT: офіційні особи США підтвердили: за терактом у Москві стоїть ІДІЛ

 • 41518 переглядiв

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракт у Крокус Сіті Холі в Москві, що було підтверджено офіційними особами США та розвідкою.

У США підтвердили інформацію, що "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за теракт у "Крокус Сіті Холлі". Про це пише The New York Times із посиланням на американських офіційних осіб. Інформацію також підтверджує CBS News з посиланням на американського чиновника, передає УНН.

Деталі

Американський чиновник повідомив CBS News, що США мають розвіддані, які підтверджують заяви Ісламської держави про відповідальність за теракт у „Крокусі", і вони не мають підстав сумніватися в цих твердженнях

пише CBS.

The New York Times повідомляє, що США попереджали про загрозу терактів у Росії не лише публічно 7 березня, а й у приватному порядку російських чиновників.

Доповнення

У березні США зібрали розвіддані про те, що "Ісламська держава" планує теракт у Росії. Один із американських чиновників повідомив, що члени ІДІД активно діють у Росії.

Як заявив аналітик по боротьбі з тероризмом у консалтинговій безпековій компанії Soufan Group Колін Кларк, члени ІДІЛ вважають, що на руках Путіна кров мусульман, маючи на увазі війни Росії у Чечні, Сирії та Афганістані.

Дружини мобілізованих вирішили не проводити акцію через повідомлення про можливі теракти у Москві08.03.24, 23:48 • [views_0]