o-ayvazovska-zayavila-pro-politichniy-komponent-u-zviti-bdipl-obsye-schodo-rosiyskikh-viboriv

О.Айвазовська заявила про політичний компонент у звіті БДІПЛ ОБСЄ щодо російських виборів

 • 10926 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. У висновках ОБСЄ-БДІПЛ по моніторингу за виборами в Росії спостерігається політичний компонент, що може потім буде використаним проти України та ОБСЄ. Про це на своїй сторінці в Facebook написала експерт політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи у Мінську Ольга Айвазовська, передає УНН.

"Сьогодні мала публічну дискусію та непублічну з директором ОБСЄ-БДІПЛ Міхаельем Георгом Лінком щодо висновків спостережної місії за виборами до російської Думи… Проблема в тому, що під час оцінки виборів місцевих в Україні 2015 року місія говорить про визнані окупованими території Криму, як і в звітах по правах людини півострів є "анексованим", тоді як у звіті по Росії мова йде, фактично, про невизначений статус території. Для мене особисто це свідчення політичного компоненту у звітних документах дуже поважної організації, яка для мене завжди була прикладом, так як має методології, принципи роботи, а також працює з темою прав людини і виборів найбільш системно в нашому регіоні", - написала О.Айвазовська.

Вона також зазначила, що подвійні стандарти є неприпустимими, адже, цей прецедент буде використаний російською пропагандою та керівництвом, як проти України, так і ОБСЄ-БДІПЛ.

"Про це потрібно відверто та прямо говорити, навіть, коли це неприємно чути співрозмовникам. Втім, не можу не відзначити, що позиція цієї організації на користь України в питаннях Донбасу. На щастя", - підсумувала вона.

Як повідомляв УНН, координатор виборчих та парламентських програм громадянської мережі ОПОРА, на щорічній нараді з людського виміру БДІПЛ/ОБСЄ у вересні 2016 заявила, що Російська Федерація через примусову паспортизацію мешканців Криму сфальсифікувала списки виборців.

Українські Національні Новини

Політика