o-zerkal-ochikuye-vid-rf-u-sudi-oon-kvintesentsiyu-manipulyatsiy-u-vidpovid-na-pozitsiyu-ukrayini

О.Зеркаль очікує від РФ у суді ООН "квінтесенцію маніпуляцій" у відповідь на позицію України

 • 7678 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. У другий день слухань у рамках позову проти Росії в Міжнародному суді ООН українська сторона очікує "квінтесенцію маніпуляцій" від РФ у відповідь на позицію України, яку було висловлено під час засідання у понеділок. Про це заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркель у Facebook, передає УНН.

"Дякую за підтримку і увагу до слуханнях у Міжнародному Суді ООН. За рівними і деколи надто правовими формулюваннями постають неймовірні і страшні історії страждань. Дуже непросто стримувати емоції і триматися інтелектуальної дисципліни міжнародного права. Але ще важче буде завтра, коли ми почуємо позицію відповідача. З отриманих матеріалів ми вже відчуваємо, що це буде квінтесенція тих маніпуляцій, які ми постійно чуємо від дипломатів і посадовців РФ і уривки яких доносяться до нас з російського ТВ (можна лише уявити жах життя в російському інформаційному світі)", - зазначила вона.

З її слів, єдиний спосіб витримати завтрашній день - "триматися позитивного мислення і пам'ятати, що правда на нашому боці".

"І будьте певні - уся брехня від РФ буде спростована у середу під час української відповіді", - додала О.Зеркель.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика