obsyag-vvedenogo-v-ekspluatatsiyu-zhitla-na-kiyivschini-u-zhovtni-zris-na-10

Обсяг введеного в експлуатацію житла на Київщині у жовтні зріс на 10%

 • 6828 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. У січні-вересні 2016 року у Київській області було прийнято в експлуатацію 1 млн 176,8 тис. квадратних метрів загальної площі житла, що на 10,3% більше, ніж у відповідний період минулого року, повідомляє УНН з посиланням на дані статистики.

При цьому у міських поселеннях Київської області протягом звітного періоду було прийнято в експлуатацію 447,4 тис. метрів квадратних метрів.

Додамо, що загалом по Україні протягом звітного періоду обсяг введеного у експлуатацію житла становив 5 млн 674,7 тис. квадратних метрів.

Раніше аналітики відзначали, що останнім часом спостерігається попит саме на квартири в передмісті столиці. Перш за все це пояснюється ціновою доступністю.

Крім того, при виборі житла для покупця важливу роль відіграють термін експлуатації житла, екологія, якість води, розвиненість інфраструктури.

На сьогоднішній день квартира в столиці як мінімум вдвічі дорожче, ніж квартира в новому житловому комплексі передмістя.

Наприклад, вартість однокімнатної квартири, загальною площею близько 38 кв. м, у новому житловому комплексі Броварів — ЖК Scandia становить 380 тисяч гривень, що за нинішнім офіційним курсом НБУ еквівалентно приблизно 15 тисячам доларів.

При цьому на сьогоднішній день це один з найбільших житлових комплексів регіону, розрахований на 100 семиповерхових житлових будинків (10 тисяч квартир), з власною інфраструктурою, запроектованою за принципом “місто у місті”.

Українські Національні Новини

Економіка