obsyagi-konteynernikh-perevezen-zaliznitseyu-zrosli-na-10-u-2017-rotsi

Обсяги контейнерних перевезень залізницею зросли на 10% у 2017 році

 • 14482 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Обсяги перевезених залізничним транспортом контейнерів територією України у 2017 році, порівняно із попереднім, зросли на 10%. Про це повідомив на відкритті нового маршруту контейнерного поїзду в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, передає кореспондент УНН.

"Обсяги перевезених залізничним транспортом контейнерів територією України у 2017 році, порівняно із попереднім, зросли на 10% - перевезено 291,9 тис. ДФЕ (двадцятифутовий еквівалент). Водночас, це становить лише 1% від загальних обсягів перевезених вантажів залізничним транспортом", - зазначив Є.Кравцов.

За його словами, для "Укрзалізниці" контейнерні перевезення є важливим та перспективним напрямком розвитку логістики та збільшення вантажопотоку.

Як уточнив він, постійно курсують контейнерні поїзди, в тому числі три транзитних, у яких за 2017 рік територією України перевезено 73,7 тис. ДФЕ – 25% від загального обсягу перевезених контейнерів.

Це такі поїзди як "Вікінг", ZUBR, Румунія – Тольятті – Румунія, Хрещатик (Одеса – Київ-Ліски), Дніпровець (Одеса – Дніпро-Ліски), Поділля (Одеса – Хмельницький), Нікополь – Іллічівськ – Нікополь, Одеса – Харків-Ліски, Нижньодніпровськ – Одеса/Чорноморська.

Нагадаємо, вартість вантажних перевезень вагонами "Укрзалізниці" зменшиться.

Українські Національні Новини

Економіка