obsye-ne-khotili-puskati-v-chigiri-khug

ОБСЄ не хотіли пускати в Чигирі – Хуг

 • 13475 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Минулої доби члени СММ ОБСЄ зафіксували активізацію бойових дій в районі села Південне (Чигирі). Про це сьогодні сказав на брифінгу перший заступник СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає кореспондент УНН.

"Вчора разом з моїми колегами з СММ ОБСЄ я відвідав селище Чигирі що відноситься до Південного. Певна річ, деякі особи були рішуче налаштовані не дозволити нам побачити, що відбувається там. Щойно ми потрапили до селища, пролунали два поодиноких постріли, а за ними – черга вогню зі стрілецької зброї, менш ніж за 100 м від моїх колег. Ми також почули крики про те, що нам не потрібно просуватись далі. Це все відбулось не зважаючи на те, що були надані відповідні гарантії безпеки для патрулювання в цьому районі", - повідомив Хуг.

За його словами, спеціальній моніторинговій місії вже ж вдалось встановити деяку низку важливих фактів про те, що відбувається в селищі.

"У Чигирях присутні Збройні Сили України, ми їх бачили. У районі велись інтенсивні бойові дії – про це свідчать численні, повністю зруйновані будинки, що згоріли вщент. Цивільні залишають своє поселення, бо його поступово займають військові – через це зростає рівень насильства. Коли ми відвідували селище у лютому, за нашими підрахунками, там проживало 150 осіб – зараз лише 20", - повідомив перший заступник СММ ОБСЄ.

Як повідомляв УНН, бойовики обстрілюють смт Південне Донецької області й випалюють будинки місцевих жителів, щоб змусити їх залишити селище.

З міркувань безпеки було заборонено пересування будь-яких приватних автомобілів, які залишаються в селищі Південне.

Українські Національні Новини

Суспільство