obsye-neobkhidno-reformuvati-svoyu-protseduru-monitoringu-i-geraschenko

ОБСЄ необхідно реформувати свою процедуру моніторингу - І.Геращенко

 • 9179 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Через те, що сьогодні Росія намагається легітимізувати окупацію Криму через міжнародні організації, необхідно, щоб в БДІПЛ/ОБСЄ змінили існуючу систему моніторингу. Про це під час форуму повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає УНН.

"Цього тижня прийняв парламент звернення до країн-членів ОБСЄ, щоб ті звернули увагу і терміново звернулися до БДІПЛ (Бюро демократичних інститутів та прав людини - ред.) ОБСЄ, адже саме ця організація займається моніторингом виборів, з питанням негайного перегляду цієї процедури моніторингу, як на сьогодні існує… Ми очікуємо, що ця позиція була дуже жорстко донесена до наших партнерів", - сказала І.Геращенка.

Зокрема, вона пояснила, що сьогодні Росія дуже активно намагається легітимізувати крадіжку Криму вже через міжнародні організації.

"...якщо ми подивимося звіт БДІПЛ/ОБСЄ про вибори до Держдуми РФ – там немає жодного слова про анексію Криму, там немає жодного слова про те, що вибори були фактично сфальсифіковані, тому що до цих листів виборців потрапили 2,5 млн українців, які насильно стали громадянами РФ. Там немає ні слова про те, що є чотири мажоритарних так званих депутатів Держдуми РФ, яких не визнала жодна країна ЄС.

Але жодного цього слова немає в звіті ключової європейської організації, яка моніторить ситуацію на виборах, тому що місія ОБСЄ не працювала в Криму, бо гуманітарні організації туди не пускали. І далі йде така загадкова фраза, що "через відсутність консенсусу серед країн членів ОБСЄ статус цієї історії було не визначено". Але відсутність такого консенсусу є тільки в одній країні – Російській Федерації. І давайте нагадаємо, що в Російській федерації за два роки вибори президентські. І що ОБСЄ наразі не збирається звертати увагу на те, що нинішній моніторинг, процедура яка існує, вона не відповідає викликам?", - додала вона.

Раніше І.Геращенко зазначила, що у РФ не працює жоден український телеканал. Чомусь це ніколи не хвилювало і не хвилює ані ОБСЄ, ані жодну міжнародну журналістську організацію.

Українські Національні Новини

Політика