obsye-zafiksuvala-minulogo-tizhnya-ponad-6-tis-vipadkiv-porushen-pripinennya-vognyu-na-donbasi

ОБСЄ зафіксувала минулого тижня понад 6 тис. обстрілів на Донбасі

 • 7092 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Протягом минулого тижня було зафіксовано на Донбасі понад 6 тис. випадків порушень припинення вогню. Про це сьогодні сказав на брифінгу перший заступник СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає кореспондент УНН.

"Понад 6 тис. порушень режиму припинення вогню, кожне з яких є порушеною обіцянкою, а кожна куля чи снаряд є проявом зневаги до домовленостей про припинення вогню", - наголосив він.

За словами Хуга, минулого тижня зневага до домовленостей щодо припинення вогню була особливо яскраво вираженою на маріупольському напрямку. Зокрема, уточнив він, 22 травня ввечері, спостерігачі ОБСЄ протягом 45 хвилин зафіксували близько 400 вибухів від вогню з артилерії на північному-сході від них.

Небезпечно було минулого тижня, розповів він, і біля Донецької фільтрувальної станції, попри домовленості обох сторін не вести вогонь у цьому районі.

Хуг уточнив, що за останній тиждень біля ДФС було близько 500 випадків порушень припинення вогню.

Як повідомляв УНН, попереднього тижня, а саме до 21 травня, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі близько 7.7 тис. порушень режиму припинення вогню.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП