ochikuyemo-kraschoyi-pogodi-schob-pereyti-do-kontrnastupu-ochilnik-luganskoyi-ova-pro-situatsiyu-na-fronti

"Очікуємо кращої погоди, щоб перейти до контрнаступу" - Гайдай про ситуацію на фронті

 • 1433382 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. На Кремінському напрямку та поблизу Білогорівки Луганської області залишається достатньо важка ситуація. Водночас Сили оборони очікують поліпшення погодних умов, щоб переходити у контрнаступ, розповів в ефірі національного телемарафону очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає УНН.

Деталі

За словами Гайдая, наразі на Луганщині, особливо у напрямку Кремінної та Білогорівки, "достатньо важка" ситуація. Російські окупанти зосередили там максимальні зусилля, кидають у наступ резерви особового складу, додав він.

"Якраз там (на Кремінському напрямку - ред.) позиції наших Сил оборони штурмують кадрові військові з різних підрозділів: і з іркутська, і з хабаровська, і морпіхи, і десантники. Туди вони "кидали" свою сучасну техніку - "термінатори", Т-90", - розповів очільник ОВА.

Гайдай зазначив, що у ворога закінчуються танки Т-90, тому вони "перейшли" на Т-82. Також, продовжив він, в окупантів залишився лише один танк "Термінатор 1".

Цитата

"Погода працює нам на користь. Тому що скільки буде ще це болото? Я думаю, що враховуючи наші реалії, то, можливо, два тижні. Два-три тижні буде достатньо для того, щоб ми накопичили достатньо сил і трохи змінили ситуацію з "глухої" оборони до контрнаступів", - підсумував він.

Нагадаємо

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський 11 березня заявив, що початок весняного контрнаступу вже не за горами.

Українські Національні Новини

Суспільство