odeshchyna-elektropostachannia-pislia-rosiiskykh-obstriliv-vidnovleno-v-odesi-nemaie-elektryky-cherez-avariiu-dtek

Одещина: електропостачання після російських обстрілів відновлено, в Одесі немає електрики через аварію - ДТЕК

 • 75630 переглядiв

Після нічних російських обстрілів в Одеській області було відновлено електропостачання, але через аварію два райони Одеси та частина Одеського району залишаються без світла, яке інженери обіцяють відновити протягом декількох годин.

В Одеську область повернули світло після нічного російського обстрілу. Однак через ранкову аварію без електрики залишаються два райони Одеси та частина Одеського району. Енергетики обіцяють заживити усіх впродовж кількох години. Про це повідомили у ДТЕК, передає УНН.

Вночі ворог знову атакував інфраструктуру Одещини. Через пошкодження енергетичного обʼєкту "Укренерго" було знеструмлено 170 тисяч осель. Енергетики працювали всю ніч, щоб перезаживити лінії та подати напругу в домівки людей.  Наразі всі мешканці Одещини знову зі світлом.

– повідомили у ДТЕК.

Деталі

У ДТЕК зауважили, що масових відключень допомогли уникнути сонячні та вітроелектростанції, а також зупинка електротранспорту в Одесі.

Але щоб не уникнути обмежень, одеситів просять споживати електроенергію розумно.

Зазначається, що ремонтні роботи у регіоні ще тривають. Ситуація в енергосистемі залишається складною.

На додачу до пошкоджень через обстріли, жителів Одеси та частини Одеського району залишились без електрики через аварію.

Об 11:40 сталося аварійне відключення обладнання на одній із високовольтних підстанцій. Тимчасово без світла залишилися жителі Хаджибейського та Київського районів, а також частина Одеського району області.  В ці хвилини ремонтні роботи тривають. Там, де це можливо, енергетики перезаживлять на резерв обʼєкти критичної інфраструктури та домівки. Орієнтовний час відновлення світла: протягом декількох годин.

– пообіцяли в ДТЕК.

Нагадаємо

Вночі російські окупанти атакували високовольтні підстанції на півдні України, що призвело до відключення електроенергії в Одеській області та можливих погодинних відключень у Харкові та Кривому Розі.

Напередодні УНН повідомляв, що енергоблок Хмельницької АЕС було під'єднано до мережі після ремонту, наразі він виробляє 300 МВт-год. Планувалось після зняття обмежень збільшити виробництво електроенергії.