odeskiy-mitnik-prikhovav-prodazh-zemelnoyi-dilyanki-za-312-tisyach-dolariv

Одеський митник приховав продаж земельної ділянки за 312 тисяч доларів

 • 12891 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Одеські правоохоронці викрили співробітника керівної ланки одеської митниці на умисному поданні завідомо недостовірних відомостей у декларації. Про це повідомив відділ комунікації поліції в Одеській області, передає УНН.

"Слідчі Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області, співробітники Управління захисту економіки в Одеській області спільно з Іллічівською місцевою прокуратурою задокументували факт умисного подання співробітником керівної ланки одеської митниці завідомо недостовірних відомостей у декларації, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції". Аби приховати свої прибутки чоловік розробив корупційну схему продажу та купівлі нерухомого майна", - йдеться в повідомленні.

Під час перевірки з'ясувалося, що у 2016 році чиновник продав за 312 тисяч доларів земельну ділянку, розташовану в Овідіопольському районі, на якій споруджено двоповерховий будинок. Але в декларації він вказав лише суму в 139 тисяч 545 гривень за земельну ділянку. Відомості про будинок він взагалі приховав. У договорі купівлі-продажу були внесені недостовірні відомості щодо відсутності будь-якого нерухомого майна на цій земельній ділянці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК схвалило декларації Гройсмана і Омеляна

Після цього у 2017 році посадовець придбав декілька земельних ділянок з будинками в смт Таїрове та оформив зазначене майно на близьких родичів.

"В ході проведення санкціонованих обшуків за зазначеними адресами було виявлено та вилучено документи, що підтверджують злочинні дії чоловіка. Це договори купівлі-продажу, розписку щодо отримання грошових коштів за продаж майна, договори наміру купівлі-продажу земельних ділянок, абонентські книжки та квитанції щодо сплати комунальних послуг, договір позики грошових коштів на суму 300 тисяч доларів США та інші документи", - розповіли в поліції.

Нині співробітники поліції проводяться заходи щодо накладення арешту на вилучені речові докази. За цим фактом розпочато кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) та ч.1 ст.366 (службове підроблення). Слідство триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК відзвітувало про перевірки декларацій 13 посадовців вищого рангу

Нагадаємо, в Одесі інспектора фіскальної служби притягли до відповідальності за неповідомлення про купівлю автомобіля Porsche Cayenne за 1 мільйон гривень. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП