odin-iz-lideriv-zbirnoyi-ukrayini-propustit-yevrobasket-2017

Один із лідерів збірної України пропустить Євробаскет-2017

 • 10374 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Головний тренер чоловічої збірної України Євген Мурзін прокоментував шанси на приєднання до команди гравців з НБА та заявив, що баскетболіст "Монако" Сергій Гладир має пропустити цьогорічний Євробаскет, передає УНН з посиланням на сайт ФБУ.

"Гладиря в збірній, швидше за все, не буде. Після закінчення чемпіонату Франції він лягає на операцію, термін реабілітації після якої не дозволить йому взяти участь в Євробаскеті. У нього серйозні проблеми зі здоров'ям. У збірну він може приїхати, як гість, відвідати хлопців", - наголосив наставник "синьо-жовтих".

Також за словами Є.Мурзіна він очікує на приїзд Хоеля Боломбоя і Олексія Леня з НБА.

"Точно можу сказати, що на першому зборі їх не буде, тому що за правилами НБА вони можуть приступити до тренувань у збірній не раніше, ніж за 30 днів до початку турніру. Можу сказати, що і у Леня, і у Боломбоя є бажання зіграти за збірну. Ми зараз щільно спілкуємося з Боломбоем. Керівництво "Юти Джаз" не проти того, щоб він зіграв на Євробаскеті. Сам Боломбой теж хоче зіграти. Зараз ми вирішуємо технічні питання з його агентом. Боломбой візьме участь у літній лізі НБА і після 26-го липня звільниться. Якщо ми все узгодимо, то першого серпня він повинен з'явитися в збірній", - підкреслив коуч.

Примітно, що С.Гладир у складі "Монако" виборов цьогорічний Кубок французької ліги,а також став володарем "бронзи" Ліги чемпіонів.

Зауважимо, що Євробаскет-2017 пройде з 31 серпня по 17 вересня на території чотирьох країн: Фінляндії, Ізраїлі, Румунії та Туреччини.

Як повідомляв УНН, О.Лень виявляв бажання дебютувати за Україну на Євробаскеті-2017.

Українські Національні Новини

Спорт