odnorazovu-dopomogu-postrazhdalim-na-maydani-zbilshili-u-2-3-razi-v-groysman

Одноразову допомогу постраждалим на Майдані збільшили у 2,3 рази – В.Гройсман

 • 10664 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Одноразову допомогу постраждалим на Майдані збільшили у 2,3 рази. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив під час зустрічі з представниками Ініціативної групи постраждалих та поранених на Майдані, передає УНН з посиланням на прес-службу КМУ.

"Як ми домовлялися, ми нещодавно збільшили одноразову допомогу у 2,3 раза. Найближчим часом вже розпочнуться перерахування, тобто все абсолютно зафіксовано. Врегулювали питання включення постраждалих на Майдані до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Це теж питання не вирішувалося, ми його врегулювали", - зазначив В.Гройсман.

В.Гройсман зауважив, що Уряду та "майданівцям" вдалося вивести на новий рівень двосторонню взаємодію і співпрацю, що забезпечить її результативність.

Так, у структурі Міністерства соціальної політики України створено сектор соціального захисту постраждалих осіб під час Революції Гідності та членів їх сімей. У міністерствах охорони здоров'я та економічного розвитку і торгівлі визначено відповідальних за опрацювання документів, пов’язаних із задоволенням потреб громадян, які постраждали під час участі у Революції Гідності.

"Коли є ваша проблематика і розуміння, що потрібно зробити, а з нашого боку розуміння того, що це важливо, тоді ми можемо отримати якісний результат. Зараз, коли механізми створені, ці питання будуть вирішуватися - вдячний за такі ініціативи", - зауважив Глава Уряду.

Крім того, учасники зустрічі вшанували загиблих Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Як повідомляв УНН, Святошинський районний суд Києва переніс розгляд кримінального провадження за обвинуваченням екс-беркутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янишевського у розстрілі активістів Євромайдану на 23 лютого.

Українські Національні Новини

Політика