ohlianuto-ponad-500-naselenykh-punktiv-ta-bilshe-nizh-12-tysiach-obiektiv-nerukhomosti-ruvin-pro-fiksatsiiu-naslidkiv-rosiiskoi-ahresii-na-kyivshchyni

Оглянуто понад 500 населених пунктів та більше ніж 12 тисяч об'єктів нерухомості - Рувін про фіксацію наслідків російської агресії на Київщині

 • 15526 переглядiв

Директор КНДІСЕ Олександр Рувін розповів про фіксацію наслідків російської агресії на Київщині.

Під час фіксації наслідків російської агресії у Київській області фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз оглянули понад 500 населених пунктів та більше ніж 12 тисяч різноманітних об'єктів нерухомості. Зібрані матеріали та висновки фахівців уже використовуються у межах розслідувань і досліджень експертів та прокурорів Міжнародного кримінального суду. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив директор КНДІСЕ Олександр Рувін, пише УНН.

Деталі

Рувін нагадав, що два роки тому, коли розпочалася деокупація Київщини, експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз одразу ж приступили до фіксації наслідків російської агресії.

"Два роки тому, навесні, експерти КНДІСЕ були серед перших, хто на власні очі бачив наслідки тимчасової окупації Київщини російськими військовими. Групи спеціалістів, вулиця за вулицею, обстежували Бучу, Ірпінь, Гостомель та інші міста й села області.

Після деокупації експертами було зафіксовано широкомасштабні наслідки російської військової агресії – це численні пошкодження та руйнування житлових будинків, інфраструктури та комунальних об'єктів. У ході експертної роботи було оглянуто понад 500 населених пунктів та більше ніж 12 тис. об’єктів нерухомості", - зазначив Рувін.

За його словами, усі зібрані фахівцями матеріали та задокументовані факти російських воєнних злочинів вже передані до Міжнародного кримінального суду. Зокрема, серед доказової бази - тисячі фото та відеоматеріалів, 3D-сканування пошкоджених об’єктів.

"За результатами тогочасних обстежень експертами КНДІСЕ складено сотні експертних висновків, зібрано тисячі фото та відеоматеріалів, проведено значну кількість 3D-сканувань пошкоджених об'єктів, які дозволяють чітко розуміти масштаби наслідків. Ці матеріали вже використовуються в рамках розслідувань і досліджень експертів та прокурорів Міжнародного кримінального суду", - вказав директор КНДІСЕ.

Підкреслив, що фіксація документальних доказів російських воєнних злочинів проти України є основою для притягнення до юридичної відповідальності відповідних осіб та військових керівників країни-агресора у міжнародних судах або національних судових системах.

"Чітке уявлення про розмір збитків і пошкоджень внаслідок військової агресії в майбутньому забезпечить ефективне відновлення. Зрештою, станом на сьогодні, надійні докази допомагають уникнути спроб росіян змінити свідчення про реальні факти агресії, подій, які відбувалися й, на жаль, продовжують відбуватися на тимчасово окупованих українських територіях", - підсумував Олександр Рувін.

01.02.24, 15:08 • [views_0]