okupanty-pryznachaiut-dyrektoramy-shkil-na-okupovanykh-terytoriiakh-nekvalifikovanykh-pratsivnykiv-cherez-defitsyt-vchyteliv

Окупанти призначають директорами шкіл в ТОТ лаборантів і двірників - Спротив

 • 18384 переглядiв

Окупанти призначають директорами навчальних закладів на тимчасово окупованих територіях некваліфікований персонал на кшталт лаборантів та прибиральників через брак кваліфікованих педагогів, які бажають працювати в них.

Директорами навчальних закладів на Тимчасово окупованих територіях  окупанти ставлять лаборантів і двірників. Про це в телеграм-каналі повідомив Національний центр Спротиву, передає УНН.

Деталі

Така ситуація склалась через дефіцит кваліфікованих кадрів, які згодні працювати на загарбників. За даними Національного центру "Спротив" росіянам катастрофічно не вистачає вчителів старших класів та представників адміністрації навчальних закладів на окупованих частинах Херсонщини, Запоріжжя, Донеччини та Луганщини. Обіцянки високих зарплат та соціального захисту – не діють. Свідомі вчителі продовжують викладати в українських школах дистанційно.

Окупанти не соромляться ставити на посади директора школи чи заступника з навчальної частини колишніх лаборантів або ж навіть двірників. Усе тому, що більшість педагогів на окупованих територіях відмовляються співпрацювати з окупаційною владою. Більше того, багато свідомих вчителів продовжують дистанційно викладати в українських школах. 

– відзначили у Спротиві.

Приїздити із росії на тимчасово окуповані території України педагоги  зі стажем також не поспішають. Не приваблюють їх навіть обіцяні грошові виплати та гарантоване житло.

Якщо такі знаходяться, то це в більшості студенти другосортних російських педагогічних вузів.

– зауважили у ЦНС.