oleksandr-svishchov-siaiuchi-ochi-ta-shchyri-emotsii-ditei-holovna-prychyna-maisterklasiv-u-leoland

Олександр Свіщов: сяючі очі та щирі емоції дітей - головна причина майстеркласів у Leoland

 • 23498 переглядiв

Олександр Свіщов: сяючі очі та щирі емоції дітей - головна причина майстеркласів у Leoland

Нещодавно бронзова призерка Олімпійських ігор, українська тенісистка Еліна Світоліна разом з колишнім тенісистом, воолодарем чотирьох титулів АТР, а нині - військовим Нацгвардії Сергієм Стаховським провели для юних спортсменів майстерлас у СРЦ "Leoland", пише УНН.

Головний натхненник "Leoland" Олександр Свіщов розповів, що після анонсу події та зіркових тренерів, кількість охочих налічувала кілька сотень за декілька годин. А загальна кількість учасників, які взяли участь, налічувала майже 500 дітей від 6-ти до 16-ти років.

"Ми розуміли, що приїзд Еліни Світоліної та Сергія Стаховського у "Leoland" викличе ажіотаж серед юних спортсменів. Але, зізнаюсь, були вражені від кількісті охочих відвідати майстерклас: за дві години до нас звернулись кілька сотень батьків, які зареєстрували діток на захід. Під час події було дуже приємно спостерігати за дітьми, вони раділи, що мають можливість поспілкуватися з Еліною та Сергієм, взяти автограф і зробити фото. У дітей сяяли очі, цих щирих емоцій нам усім зараз дуже не вистачає. Тому наш спорткомплекс з радістю готовий відкривати свої двері для таких хороших проєктів", – розповів Олександр Свіщов.

На майстерклас з тенісу також завітали українські воїни, які проходять реабілітацію в центрі "Unbroken". Для більшості з них це був дебют у цьому виді спорту, вони вперше тримали в руках ракетки. Проте поділились, що після такого майстеркласу планують продовжити заняття - теніс їх захопив.

"Я отримав величезне задоволення від сьогоднішньої гри в теніс, від спілкування з Еліною та Сергієм. Такі події мають дуже великий позитивний вплив як для дітей, так і для нас. Для соціалізації, бачення того, що відбувається у цивільному житті, але й для тих маленьких кнопок, які зараз будуть грати. Це наше майбутнє, ми маємо робити для них все", – поділився враженнями захисник Володимир Рудковський.

Еліна Світоліна зазначила, що Україна - дуже талановита нація, і що майстерклас відвідало багато здібних дітей. Спортсменка розповіла, що саме такі заходи допомагають відкривати ще більше майбутніх зірок тенісу.

"Сьогодні тут дуже багато дітей, навіть більше, ніж ми очікували. Це дуже позитивні емоції, тому ми дуже раді тут бути. Це потребує багато часу і зусиль, але це найменше, що ми можемо зробити для нашої країни, для її майбутнього", – наголосила Еліна Світоліна.

Сергій Стаховський, своєю чергою, додав, що через брак часу вони не мають змоги влаштовувати більш тривалі заходи, проте навіть такі невеличкі майстеркласи дарують дітям море позитиву: "Дуже шкода, що мало часу. Усі вони хочуть більше, а в нас просто немає фізично такої можливості, тому воно все дуже швидко йде. Але робимо для дітей те, що можемо".

Схожі майстеркласи пройдуть в інших містах України, зауважили зіркові спортсмени.

Олександр Юрійович Свіщов наголосив, що після майстеркласу та тих емоцій, які подарували дітям Еліна Світоліна та Сергій Стаховський, та того, з якою відкритістю та щирістю вони ставляться до дітей, виникла ідея проведення літнього табору та інших цікавих проєктів для дітей на кортах "Leoland". Адже зараз, як ніколи, важливо дати дітям можливість розвиватися як фізично, так і ментально, зазначив бізнесмен.

Олександр Свіщов розповів, що за рік роботи спортивно-розважального комплексу "Leoland" діти почали масово займатися великим тенісом. Кожного місяця є великі турніри з тенісу. Також у комплексі працює школа для найменших спортсменів "LeoSport".

"Уже встигли провести чемпіонати України серед дітей та дорослих, яких у Львові не було вже понад десять років. Я вважаю, це великий прорив. Особисто для мене є дуже цінним той факт, що діти у Львові по-новому і ще сильніше полюбили теніс, я бачу цей запал в їхніх очах під час змагань, це неоціненні емоції. Можу сказати, що ми маємо хороші успіхи й впевнено рухаємось у вихованні молодих тенісистів", - резюмував Свіщов.